Personligt

Willexberg

Hur gick jag från Andersson till Willander till Willexberg. Jag bytte namn 2020 och här är historien bakom namnet och namnbytet.

Mitt efternamn från början var Andersson. Jag ville redan för många år sedan ändra på detta, dels för att det är min fars efternamn och han ville inte direkt veta av mig, dels för att jag inte vill föra hans arv vidare. Men det är inte lätt att finna ett efternamn som är lite unikt och som inte så många använder. Jag funderade i många år på nytt namn, men kom inte på något bra. Var kanske också lite feg för att byta efternamnet.

Men 2013 träffade jag en underbar kvinna och vi gifte oss 2014. Hon hette då Willander och jag kände att för att vi skulle bli en hel familj var det naturligt att jag tog hennes efternamn. Jag har tyckt om efternamnet, och har varit glad för att bära det. Men tyvärr så ville livet annorlunda och vi skiljde oss 2018 på hösten. Då uppstod samma problem, skulle jag behålla Willander eller byta.

Jag valde att behålla efternamnet men med tiden kändes det konstigt att heta Willander och när jag gifter mig igen, kommer jag inte att kunna heta Willander och min nya fru får inte ta det namnet. Så då började jag fundera på vad ska jag heta.

Det är inte lätt att finna ett namn som inte redan är taget och som faktiskt inte finns på internet. Men en dag i februari 2020 bara kom namnet till mig Willexberg. Jag Googlade och sökte efter namnet både på internet och på skatteverket och i deras register för förslag på namn. Det fans inte någon som hette Willexberg. Jag bestämde mig för att skicka in pappren i början på mars. Men det tar ca tre månader innan ett nytt efternamn blir klart och godkänt.

Men nu i veckan som gick blev det klart, jag får heta Willexberg i efternamn och i fredags började jag ändra mitt namn och beställa kort m.m som jag behöver ändra. Även körkort, epost och mycket mer som ska ändras. Det tar nog några dagar innan allt är klart. Men känner mig nöjd med mitt val.

Willexberg känns så rätt, jag byter också ut Vicando som jag haft för grafisk profil på nätet nya namnet blir Willexberg Art & Design. Ingvar Foto byter också namn till Willexberg Foto. Även min privata blogg här flyttar från egen domän till en underdomän på willexberg.se och adressen blir ingvar.willexberg.se. Min politiska sida får också litet lyft och jag ändrar namnet till IPolitiken – Ingvar Willexberg.

Fortsätter bloggen

Hej

Jag kommer att fortsätta att blogga här, hur mycket vet jag inte, men sidan kommer att finnas kvar i nuvarande form. https://www.willexberg.se ska bli en köp och sälj sida i stället för mina foto. Men det dröjer ett tag till innan den sidan blir verklighet.

Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera här och även på mina andra sociala medier. Det finns så mycket att skriva och berätta om, men tiden finns inte alltid. Men jag hoppas jag blir bättre på detta nu när jag uppdaterat hela sida.

Första hemsidan

Hej på er alla, det är är första gånge på alla år som jag äntligen har en personlig hemsida som fungerar och som jag är nöjd med.

Jag har haft många personliga hemsidor genom åren och jag har försökt få till både bloggar, fotosida, företagssida m.m. men på något vis har jag aldrig varit nöjd eller så har de aldrig blivit klara. Det här är verkligen första gången som jag har en sida som jag är nöjd med och som verkligen är klar och i drift.

Jag vet att jag nu kommer att sköta den här sidan mycket bättre än tidigare sidor jag haft, vet också att det kommer bli fler blogginlägg och mer personligt här. Sen hur personlig jag kommer att bli, det återstår att se. Men här kommer jag att skriva mycket personligt. Har jag tankar kring foto, design, koloni, politik, ja klart jag har, men det har jag också egna sidor för och där kan jag ägna tid åt att uppdatera mina sypunkter. Men jag kommer säkert nämna det i korta inlägg även här att jag har uppdaterat mina andra sidor Willexberg Art & Design, Willexberg Foto och IPolitiken.se.